Hormoontherapie

Drs. Nora Termohlen-Hendriks

Behandelingen met body-identieke hormonen.

Normaliter genieten wij jarenlang van onze hormonen. Naarmate wij ouder worden, kunnen wij allerlei klachten ontwikkelen die het gevolg zijn van het verminderen van de productie van verschillende hormonen. Dit komt bij zowel vrouwen als mannen voor, denk hierbij  aan de menopauze en andropauze.
In onze kliniek worden uw hormonale functies onderzocht en indien nodig behandeld met behulp van body-identieke, natuurlijke hormonen.

Met name vrouwen rond de menopauze hebben veel baat bij deze therapie. Menopauze symptomen kunnen een grote impact hebben op het leven van vrouwen. Vaak worden deze klachten gemakkelijk afgedaan met een ‘dat hoort er nou eenmaal bij’ antwoord. Die mening delen wij zeker niet! De klachten worden enorm onderschat en er is wel degelijk iets aan te doen!

Dokter Nora Hendriks:
‘Mijn professionele mening is dat vrouwen niet hoeven te lijden onder de menopauze. Natuurlijk is het volgen van een gezonde levensstijl, zoals niet roken, minder alcohol drinken, minder suiker eten en regelmatig bewegen, van groot belang. Onze levensverwachting is de laatste decennia gestegen tot een gemiddelde leeftijd van 83 jaar. En als we het geluk hebben om zoveel jaren meer te leven, dan toch het liefst in een goede gezondheid! Vitaal blijven terwijl we ouder worden, dit willen we toch allemaal?’

Supplementen

Mooi van binnen is Mooi van buiten. De Anti-Aging geneeskunde is grotendeels gebaseerd op preventie en het zo lang mogelijk behouden van onze gezondheid en welzijn. Er zijn vele wetenschappelijke studies die aantonen dat we wel degelijk in staat zijn om het proces van ouder worden te kunnen vertragen en het ontstaan van ziektes te voorkomen.

Door uw dagelijkse voeding aan te vullen met supplementen werkt u zowel direct als preventief aan uw gezondheid: u zult zich al snel beter voelen door het verminderen de ontstane tekorten, uw medicijnen worden beter opgenomen waardoor de werking daarvan zal verbeteren en u vertraagd het proces van ouder worden.

Uw individuele behandelplan wordt gebaseerd op uw medische voorgeschiedenis en die van uw familie. Bestaande uit een uitgebreide intake en een specialistisch consult, waarna een behandelplan kan worden voorgesteld, mede op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst en uitslagen van een voor u voorgesteld (anti aging) bloedonderzoek.

De voorgeschreven behandeling berust op wetenschappelijk onderzoek en bestaat onder andere uit natuurlijke hormonen en supplementen.

Boek: Het menopauze Taboe geschreven door Nora 

De overgang of menopauze, het is een ‘hot-item’ momenteel. Fijn om eindelijk te zien dat er over gesproken en geschreven wordt, want ondanks dat er twee miljoen vrouwen in de overgang zijn, is de menopauze nog altijd een veel te groot taboe!

De vele boeken die de afgelopen tijd over dit onderwerp zijn verschenen, geven goed aan hoe groot het probleem is en hoe groot de behoefte is aan erkenning en informatie. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling.

Dokter Nora Hendriks ervaart in haar praktijk echter dat er nog informatie ontbreekt over de medische kant van de menopauze. Wat zijn hormonen eigenlijk, heb je ze nodig? Is gebruik van hormonen nu juist wel goed of niet? Het is een behoorlijk medisch doolhof voor iedereen, zelfs voor veel artsen.

In de meeste westerse landen wordt tegenwoordig hormoontherapie voorgeschreven bij overgangsklachten, zoals aanbevolen in de internationale consensus van de International Menopauze Society (IMS) en de North American Menopauze Society (NAMS)   Maar waarom blijven Nederland en België hierin achter? Waarom bevindt de menopauze, en met name de juiste therapie met hormonen zich nog steeds in de taboesfeer?

In antwoord op bovenstaande vragen, maar zeker ook omdat ze vindt dat iedereen er recht op heeft om te weten hoe belangrijk hormonen zijn, wat ze met je doen en wat jij er zelf aan kunt doen, heeft Nora Hendriks nu een boek geschreven:

HET MENOPAUZE TABOE

Hoe je met body-identieke hormonen veilig door de overgang kunt navigeren.

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, bol.com, standaard uitgeverij in Belgie en direct bij Jonishi Skin Care Clinic voor 24,95

Over Drs. Nora Termohlen-Hendriks (arts, cosmetisch arts) 

Drs. Nora Hendriks heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Antwerpen. Naast de opleiding huisartsgeneeskunde volgde zij meerdere aanvullende opleidingen die haar een allround arts maken.

In Spanje heeft Drs. Eleonora Hendriks al ruim 15 jaar een goedlopende praktijk ‘Clinica La Alegria’ waarin zij, naast succesvol huisarts, is gespecialiseerd in functional medicine, natuurlijke hormonale behandelingen, orthomoleculaire geneeskunde, zware metalen ontgifting, niet toxische tumor therapie en acupunctuur.

Na haar opleiding in cosmetische (esthetische) geneeskunde heeft zij geruime tijd geleden Clinica La Alegria uitgebreid met een anti-aging kliniek waar zij onder andere werkt met (Hyaluronzuur) injectables en Botox. Naast haar werkzaamheden in haar eigen kliniek is zij ook werkzaam in onze klinieken en salons in Nederland waar zij met haar brede kennis en ervaring een onmisbare aanvulling is.

Zij volgt regelmatig de internationale anti-aging congressen en bijscholingen in Monaco, Londen, Parijs en Las Vegas.

Nora-Termohlen-Hendriks

Boek uw afspraak direct online

[8 maart] Tot nader order is de praktijk gesloten. Zodra het weer veilig is zullen we extra inhaaldagen beschikbaar maken.
Alleen online afspraken zijn mogelijk

Drs. Nora Hendriks ( Injectables & Hormoontherapie) is op de volgende dagen bij Jonishi Skin Care & More:

Latere data volgen nog.

In de kalender ziet u de  nog beschikbare tijden op die data. Vol? Kijk later nog een keer. Door afzeggingen zijn er soms tot op de dag nog plekken weer beschikbaar

Na het boeken krijgt u een afspraakbevestiging per email. 1 dag voor de afspraak ontvangt u nog een emailherinnering.
Laat ook tijdig weten als u verhinderd bent. Kan iemand anders weer boeken.

Stel uw behandelvragen op website Dr Nora Hendriks

Heeft u nog specifieke behandelvragen

Kijk op website Dr. Nora Hendriks Clinica La Alegria. Hier vind u meer informatie, blogs en een contactformulier voor vragen en eventueel herhaal recepten.

 

Heeft u een vraag?

Laat het ons weten. U kunt onderstaand formulier gebruiken of u kunt tijdens kantooruren bellen met onze receptie.