Tattoo verwijdering met laser

Weg met uw ongewenste tattoo

Soms krijgt je spijt van een tatoeage/ huidversiering en wil je deze laten verwijderen. Tegenwoordig kan dat zonder problemen, dankzij geavanceerde lasertechnieken. Het is mogelijk om je tatoeage te verwijderen zonder  littekens of beschadigingen van de huid.

Zorgvuldigheid

Bij Jonishi hoef je je geen zorgen te maken. Je bent bij ons in goede handen, omdat we kundig zijn en werken met de allernieuwste lasertechnieken.
We werken met de Q Switched ND Yag laser F12, welke geweldige resultaten geeft. Deze laser geeft de allerbeste resultaten bij verwijdering van permanente make- up en tatoeages en laat geen littekens na.

Hoe werkt het?

De inkt van een tatoeage zit in de lederhuid (dermis) ingekapseld. Het laserlicht gaat door de epidermis heen en zal alleen de inkt verwarmen die op 1,5/ 2.0 mm diepte zit. De zeer smalle laserbundel kunnen we met veel precisie op die inktdeeltjes richten en breekt daar de ingekapselde inkt af.

De energie van deze laserstraal wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die zijn ingekapseld in de huid en wordt omgezet in warmte. Hierdoor breken de kapsels open en worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. je plast de deeltjes dus uit.

Aangezien het (meestal) om grote hoeveelheden inkt gaat kan het lichaam niet in 1 keer een hele tatoeage afbreken en zijn er meerdere behandelingen nodig. We doen dit dan ook zeer zorgvuldig, om de beste resultaten te verkrijgen! In de meeste gevallen zal de tatoeage uiteindelijk dan ook helemaal verdwenen zijn.

Resultaten

De resultaten met de nieuwste Q- Switch ND Yag-laser zijn geweldig! De plaatsen die behandeld zijn, laten nauwelijks of geen sporen achter. Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, wordt het omliggende weefsel niet aangetast.

Intake

Tijdens het intakegesprek zullen we de tatoeage bekijken en analyseren. Tevens maken we een inschatting hoeveel behandelingen er nodig zijn, om je een indicatie van de kosten te geven.

Zorgvuldigheid

Elke tatoeage is weer anders en niet iedere huid geeft dezelfde reactie op de behandeling.
Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om een donkere tatoeage te verwijderen. Tussen de behandelingen zal er steeds een rustperiode (6- 8 weken) zijn waarin de huid de afvalstoffen kan afvoeren en kan herstellen.

We gaan zeer zorgvuldig om met het verwijderen van uw tatoeage en kijken uiteraard hoe de huid reageert op de behandelingen, waardoor de indicatie voor het benodigde aantal behandelingen kan afwijken van het uiteindelijke aantal. Soms reageert een huid sneller dan verwacht.

De behandeling

We beginnen pas met behandelen na een uitgebreide intake, waar je al je vragen kunt stellen. Aan de hand van het gesprek en een huidanalyse wordt de sterkte van de laser ingesteld. We gaan voor een maximaal resultaat met een zo minimale belasting voor de huid.

Tijdens de behandeling draag je net zoals de behandelend specialiste een beschermende bril. Dan begint de behandeling, die afhankelijk van het te behandelen gebied tot een aantal minuten zal duren.

Tijdens de behandeling zie je op de huid een dun wit vliesje ontstaan. We noemen dit “lasersnow”. Dit verdwijnt in enkele minuten. Je ziet tevens dat de huid licht en soms doorzichtig wordt. Meestal duurt dit een half uur. Na de behandeling is de huid wat rood en geeft een gloeiend gevoel.

Nabehandeling

Na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld. De huid voelt wat warm aan, dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt de volgende dag. Vermijd zonnebaden en de zonnebank binnen 2 weken na de behandeling om pigmentverstoring te voorkomen. De huid is op die plaats gevoeliger.

Na die weken is het raadzaam om een sun-block (factor 50) te gebruiken, dit om pigmentverstoring te voorkomen. We adviseren je, in ons instituut om de juiste verzorging van het behandelde gebied toe te passen. Ook is het niet aan te raden de eerste weken te zwemmen i.v.m. risico op infecties.

We hebben in onze clinic een nabehandeling crème waarmee de huid, snel en goed kan herstellen. Op de dag van de behandeling is het niet aan te raden om shampoo producten te gebruiken op de behandelde locatie. Het resultaat van de behandeling zal zichtbaar zijn na ± 1 week, in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken,
hangt af van vele factoren:

 • Huidtype
 • Hoe diep zit de inkt
 • Hoe oud is de tatoeage
 • Wat is de plaats waar de tatoeage zit
 • Zijn er meerdere tatoeages over elkaar
 • Welke dichtheid heeft de inkt
 • Met welke kleuren is er gewerkt

Tijd om ook uw ongewenste Tattoo eindelijk eens te laten verwijderen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

  shirley3

  Shirley
  schoonheidsspecialiste